Ashwagandha in je dagelijkse routine: 4 Gemakkelijke manieren om het toe te voegen

  • Berichtcategorie:Beauty / FOOD

foto van Indiaas eten en een mix van kruidenAshwagandha is een eeuwenoud kruidengeheim uit de geneeskrachtige tradities van India. Hier werd het ook wel de ‘koning van de kruiden’ genoemd en gebruikt in de Ayurveda, de Indiase geneeskunde. Ashwagandha stond beter bekend als Withania somnifera, een onmisbaar middel voor de rishi’s, de wijze mensen van India. Het werd ingezet om de geest tot rust te brengen, het lichaam te versterken en de ziel in balans te brengen. En vandaag de dag zien we ashwagandha niet alleen in mysterieuze kruidenmengsels, maar ook in moderne keukenkastjes wereldwijd. Dít zijn de voordelen en hoe je ashwagandha eenvoudig kunt opnemen in je dagelijkse routine.

Voordelen van Ashwagandha: Wat het voor je doet 

Ashwagandha heft adaptogene eigenschappen. Dit zijn natuurlijke stoffen die je lichaam helpen omgaan met stress, ongeacht de chaos van het dagelijks leven. Dat levert de volgende positieve kenmerken op: 

  • Stressvermindering: Ashwagandha verlaagt het cortisolniveau. Dit is het hormoon dat verantwoordelijk wordt gezien voor stress. Door regelmatige inname van deze koning van de kruiden, bescherm je jezelf tegen de negatieve effecten van langdurige stress, zoals vermoeidheid en een zwak immuunsysteem!
  • Beter slapen: Dit kruid werkt kalmerend, wat over het algemeen kan bijdragen aan een betere nachtrust. In tegenstelling tot zware slaapmiddelen werkt ashwagandha op natuurlijke wijze om je lichaam voor te bereiden op een diepe slaap. 
  • Verhoogde energie: Naast de kalmerende eigenschappen kan ashwagandha juist ook je energieniveau een boost geven. Dit maakt het een ideaal middel voor iedereen die zich vaak moe of uitgeput voelt.
  • Op peil houden van je cognitieve functies: Uit de studies blijkt dat ashwagandha goed is voor scherpere cognitieve functies, zoals geheugen en concentratie. Perfect voor die momenten waarop je wel een mentaal steuntje in de rug kunt gebruiken!
  • Ondersteuning van het immuunsysteem: De antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen van ashwagandha zijn zeer positief voor je immuunsysteem, zodat je beter beschermd bent tegen ziekten.

4 Tips om Ashwagandha toe te voegen aan je dag

1. Ashwagandha thee 

Begin je dag met een warme kop ashwagandha-thee! Voeg een theelepel ashwagandha-poeder toe aan kokend water, laat het trekken, en geniet van een rustige start van je dag.mix van indiase kruiden

Je kunt online kruiden kopen bij de Kruidenbaron en ashwagandha vervolgens combineren met andere specerijen, zoals gember of kurkuma. 

2. Smoothies met een krachtige twist

Geef je favoriete smoothie een gezondheidsupgrade door er simpeweg een schepje ashwagandha-poeder aan toe te voegen. Perfect om te mixen met fruitige smaken zoals banaan, bessen, en mango, want het poeder heeft een milde, aardse smaak die naadloos opgaat in de meeste smoothiecombinaties.

3. Voeg het toe aan je avondritueel

Mix een theelepel ashwagandha-poeder in warme melk voor het slapengaan! Een snufje kaneel erbij en een beetje honing toe voor smaak; verbazingwekkend behulpzaam om even helemaal te ontspannen en je voor te bereiden op een goede nachtrust.

4. Capsules voor onderweg

Als je tenslotte geen tijd hebt om te experimenteren in de keuken, zijn er ook altijd ashwagandha-capsules. Handig om overal mee naar toe te nemen. Ideaal voor mensen met een drukke levensstijl. 

Meer weten over de leukste, gezondste en gemakkelijkste manieren om te genieten van kruiden en specerijen? Check eens naar de recepten van de Kruidenbaron om je smaakpupillen te verassen en verwennen!

Zie ook:  De smaken van India